Home \ Dieren

Cavia Baby - Grootbrengen en verzorgen.

De geboorte van cavia's met een cavia is een opwindende gebeurtenis voor elke eigenaar van een huisdier. De zorgvuldige verzorging van de dieren is van groot belang.

Proeftuinen voor cavia's - voorwaarden.

 

U denkt aan fokken met uw cavia's? Voordat je die wens doet, moet je goed nadenken of je genoeg tijd en geduld kunt besteden aan dit project. Het is belangrijk dat je voldoende ruimte en kennis hebt over het fokken van de kleine knaagdieren.

 

Er is niets dat paring voorkomt als uw dieren gezond zijn. Houd er echter rekening mee dat genetische afwijkingen optreden bij gewone cavia's, zoals steil haar, Peruaanse of Lunkarya. De resulterende gezondheidsproblemen worden mogelijk niet uitgesproken in de moederdieren. Ze kunnen echter worden geërfd aan het nageslacht. Als uw huisdieren nageslacht hebben, kunt u er zeker van zijn dat de knaagdieren een gezonde afstamming hebben en niet inteelt zijn geweest.

   

Cavia's zijn al een jaar oud. Op dit moment is het bekken verbeend. De elasticiteit van de bekkenbotten is echter een vereiste voor ongecompliceerde nakomelingen. De beste tijd om cavia's te gooien is dus op de leeftijd van acht maanden.

 

Omdat de vrouwtjes ongeveer elke twee weken ongeveer twaalf uur klaar zijn, kunt u bepalen wanneer de pups worden geboren. Houd er rekening mee dat zwangerschap en opvoeding tijdens warme zomerdagen zeer stressvol zijn voor de moeders. Daarentegen zijn lente en herfst de geschikte seizoenen.

 

Een zwangere vrouw kan bij haar partner blijven tot de geboortedatum. U moet echter extra ruimte instellen voor de man, zo niet gecastreerd na de dekking. Alleen met deze maatregel vermijd je dat de cavia-moeder een paar uur na de bevalling opnieuw wordt gedekt.

     

Zorgen voor de zwangere moeder.

 

Zwangere dames met cavia's hebben zorgvuldig toezicht nodig. Zorg ervoor dat uw huisdier regelmatig drinkt en eet. Onderzoek dagelijks de ontlasting en observeer het gedrag. Als uw vrouw onbewogen in de kooi zit, kunnen complicaties tijdens de zwangerschap de oorzaak zijn. In dit geval kan alleen uw dierenarts het leven van het dier redden.

 

Het dieet van cavia's speelt een belangrijke rol bij de gezonde ontwikkeling van de jeugd. Geef ze daarom naast vers hooi, gevarieerde voeders zoals gras en wilde kruiden, evenals wortelgroenten. Eiwitten en mineralen worden aangetroffen in gedroogde bloemen, bladeren en kruiden die uw huisdier nodig heeft tijdens de zwangerschap.

 

De kleine knaagdieren zijn ongeveer 68 dagen zwanger. Ongeveer drie weken voor de geboorte neemt de abdominale omtrek van het vrouwtje aanzienlijk toe. Haal de jonge moeder alleen uit de kooi als het om gezondheidsredenen noodzakelijk is. Pak het voorzichtig onder de buik en onder de voeten. Om het ontstaan ​​van een miskraam te voorkomen.

 

Houd er rekening mee dat de cavia's roofdieren zijn. Dit betekent dat de jonge moeder geen nest voor het nageslacht bouwt. Op het moment van haar geboorte trekt ze zich terug in een rustige hoek in de kooi om haar baby's te baren. Deze worden meestal om de tien minuten geboren. Elke baby is vrijgesteld van het ei door de moeder en abgenabelt. Vaak zie je dat de eerstgeborene al rondloopt in de kooi, terwijl er tot vijf andere broers en zussen worden geboren.

 

Baby's van cavia's opvoeden en verzorgen.

 

Cavia's zijn na de geboorte volledig ontwikkeld. Een warme jas beschermt tegen afkoeling, ze herkennen de omgeving met hun ogen en kunnen horen. Met hun complete tanden halen ze na slechts 24 uur zorgvuldig hooi en kruiden op. Je moet er echter voor zorgen dat de jongen voldoende worden verzorgd door de moeder. Na de geboorte nemen baby's met een gewicht tot 160 gram vier gram per dag met voldoende voeding. Dit moet dagelijks worden gecontroleerd.

 

Wees voorzichtig als u een gewichtsverlies constateert bij de jonge cavia's. Een reden hiervoor kan een ziekte van de dieren zijn. Maar zelfs het gebrek aan moedermelk bij zwakkere jonge exemplaren of een gebrek aan melk in het dier van de moeder kan leiden tot gewichtsverlies. In dit geval is aanvullende suppletie met melk vereist en moet deze elke twee tot drie uur worden gepipetteerd.

 

Om de darmflora op te bouwen, halen de jonge dieren de appendix van de dam op. Dit is van vitaal belang omdat er vitamine B in de ontlasting zit, die kleine knaagdieren op jonge leeftijd niet kunnen produceren.

 

Het spenen van moedermelk vindt plaats na twee tot drie weken. Op dit moment moet je de kleintjes scheiden op basis van geslacht, aangezien vroegrijp geld en vrouwen al volwassen kunnen zijn.

 

Gendergedrag bij knaagdieren.

 

Als u de genderervaring mist, moet uw dierenarts helpen. Daar zul je ontdekken dat de penis van de baby is verborgen in een perineal zakje. Je voelt het penisbeen boven de pocketingang. Trek de buikhuid naar het hoofd toe, erkennende dat een spleet en de puntvormige uitgang van de zak een "I" vormen. Daarnaast zijn de testikels.

 

Vrouwtjes herkennen een genitaal gebied dat doet denken aan een "Y". Bij het optrekken van de buikhuid vind je de vaginale ingang en de uitgang van de urethra op het platte perineale zakje.

 

Cavia's kunnen op jonge leeftijd zelfstandig leven. Voor een gezonde ontwikkeling hebben ze echter sociaal contact met oudere dieren nodig. Daarom moet u de knaagdieren alleen op de leeftijd van zes weken aan de nieuwe eigenaren overhandigen.

Dieren populair:
Buitengewone kattennamen man zo wordt de tekst uniek.

Koop vis voor aquarium online Opmerkelijk.

Behandel rugklachten met teckels.

Bepaal het geslacht van een hamster.

Tamme wilde katten of kittens.

Behandel de gebroken staart van een kat.

Wees een goede hondenbezitter.

Een huisdier begraven.

Met succes bestrijding van mijten bij de hond.

Coureurs met overgewicht zo bepaalt u het maximale laadvermogen van een paard.

Hoe hef ik mijn hond op tot meer respect Dat is hoe het gedaan is.

Vang een hagedis zonder hem aan te raken.

Een kanarie ophalen.

Spelen met katten de beste spelideeën.

Boston Terrier pak een noodlijdende hond op en houd deze geschikt voor de soort.

Kunnen paarden zwemmen.

Bepaal de leeftijd van een paard op basis van tanden.

Cavia's broeden.

Een hond leren buiten te plassen.

Boerboelpuppy dit moet u bij het opgroeien in gedachten houden.

Wanneer konijnen kloppen, zo begrijp je je konijn.