Home \ Eten
 

Bereid een gezonde bananensplit voor.

 

U kunt een gezonde bananensplit maken door enkele ingrediënten te vervangen en uw portiegroottes te regelen. Gebruik een klein bolletje magere ijs, bevroren yoghurt of Griekse yoghurt in plaats van enorme bolletjes normaal ijs. Verwissel ongezonde toppings voor voedingsrijke alternatieven, zoals vers of gedroogd fruit en noten. Probeer interessante variaties op de traditionele bananensplit, zoals een gezonde bananensplit parfait of grappige bevroren bananensplijtbeten.

                 

Ingrediënten .

    

     Traditionele bananensplit  ,

   

     Gezonde bananensplijtparfaits  ,

   

     Bananenhelften  ,

           

Procedure .

    

    1      Een gezonde traditionele bananensplit maken  ,

    
   
 1.            1      Beheer uw portiegroottes. De eerste stap om van een bananensplit een gezonde snack te maken, is door kleinere porties te gebruiken. In plaats van drie of vier gigantische ballen ijs te stapelen, beperk je jezelf tot een klein balletje met een vetarm alternatief. Gebruik parfait-potten of glazen potten in plaats van grote kommen om uw portiegroottes op een afstand te houden.       
 2.  
 3.             2      Verwissel het ijs met yoghurt of bevroren yoghurt. Gebruik voor het gezondste alternatief vetarme Griekse yoghurt of volle melkyoghurt. Deze bieden meer voedingsstoffen en minder vet dan ijs en bevatten gezonde probiotica. Hun dikke, romige consistentie is een geweldige vervanger voor ijs, dus je zult hun weelderigheid niet verliezen.  
    
  • U kunt ook ijs vervangen door een vetarm of eiwitrijk merk of vetarme yoghurtijs nemen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kies vers en gedroogd fruit, noten en andere gezonde toppings. Als je je bananensplit verdrinkt in slagroom, karamel, chocoladesiroop en andere minder gezonde toppings, gaat je calorieteller omhoog. In plaats daarvan kun je een klein beetje gesmolten donkere chocolade drinken en voedingsrijke, caloriearme vruchten en noten nemen.  
    
  • Probeer gehakte amandelen, pinda's of een eetlepel pindakaas.
  •  
  • Voeg rozijnen, bosbessen, ananasblokjes of gehakte aardbeien toe aan je bananensplit.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Verander je bananensplit in een leuke activiteit. Een gezonde bananensplit kan een leuke, interactieve activiteit zijn voor uw kinderen, zij het als toetje of naschoolse snack. Plaats kommen van elke toppings op de tafel en laat uw kleinere kinderen zelf dienen om het hanteren van bestek en afwisseling te oefenen.  
    
  • Wanneer u als volwassene een gezond tussendoortje maakt, voegt u een vleugje verfijning toe aan uw dessert door het in een parfait of een glazen pot te leggen. Dus niet alleen uw portiegrootte onder controle, u hebt ook wat meer entertainment en finesse.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Maak een mooie bananensplit. Snij een banaan en snijd de helften in de lengte door, zodat je vier lange plakjes hebt. Doe het in een kom of een glas en voeg er dan een eetlepel yoghurt, bevroren yoghurt of magere ijs aan toe. Voeg als laatste aardbeien, verse bosbessen, ananasstukjes of gehakte noten toe.  
    
  • U kunt calorieën besparen, maar het is niet nodig om een ​​geweldig eenvoudig dessert achter te houden!
  •  
                   
 10.  
             

    2      Banana Split Parfaits maken  ,

    
   
 1.             1      Smelt de chocolade. Zet de chocolade in een magnetronbestendige schaal. Verhit in de magnetron gedurende 30 seconden en roer dan. Verwarm met intervallen van 30 seconden en roer elke keer tot de chocolade glad en vloeibaar is.  
    
  • Je kunt de chocolade zelfs op laag vuur op de kachel laten smelten als je de magnetron niet wilt gebruiken.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Rol de plakjes banaan in walnoten. Leg de bananen en driekwart van de walnoten in een middelgrote kom. Meng beide met je schone handen of een rubberen spatel. Je kunt een lepel metaal nemen, maar pas op dat je de bananen niet breekt.  
    
  • Je plakjes banaan moeten ongeveer 6 mm dik zijn.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Maak de parfait in lagen. Neem vier kleine schalen of parfait-glazen. Leg eerst een kwart kopje ananas in elke kom. Verdeel de met walnoten bedekte bananen gelijkmatig over de bovenkant. Leg er dan een lepel aardbeienijs bovenop, besprenkel gesmolten chocolade erover en voeg tenslotte de rest van de walnoten en de kers erop toe.  
    
  • U kunt het aardbeien-ijs vervangen voor gezondere opties met magere opties, eiwitrijk ijs of bevroren yoghurt.
  •  
         
 6.  
             

    3      Gezonde bananensplitbeten maken  ,

    
   
 1.             1      Zet het fruit samen op stelen voor ijs. Maak van elk stuk stapels ananas, banaan en aardbei. Druk op een stijl door elke stapel. Plaats de fruitstelen in een luchtdichte container of diepvrieszak en bevries ze gedurende één tot twee uur tot ze stevig zijn.  
    
  • Het is het beste om een ​​banaan te gebruiken die nog enigszins rijp of juist rijp is. Je beten zullen uiteindelijk papperig worden als je fruit, vooral de banaan, te rijp is.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Smelt de chocolade en de kokosolie. Plaats beide in een magnetronbestendige schaal. Verhit in de magnetron gedurende 30 seconden, roer en herhaal totdat de chocolade volledig is gesmolten. Als u dit liever op het fornuis doet, verwarm dan beide op een laag vuur met constant roeren.  
    
  • Begin met het smelten van de chocolade wanneer het fruit stevig wordt. Haal de chocolade uit het vuur zodra deze is gesmolten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Doop het fruit op de steel in de chocolade. Leg een bakplaat met perkamentpapier neer, zodat je de fruitspiesjes met deksel ergens kunt neerleggen. Doop een kant van de fruitstapels in de gesmolten chocolade en giet het teveel af. Als u gehakte noten of geraspte kokosnoot gebruikt, dompelt u de met chocolade omhulde fruitspiesen onmiddellijk in een kom met de topping van de moer.  
    
  • Plaats de spiesen na het dippen op het bakpapier en laat het rusten totdat de chocolade is gezet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bevries de bananensplitbites een nacht lang. Nadat de chocolade volledig is uitgehard, plaatst u de aanbeten in een luchtdichte verpakking of in een diepvrieszak. Leg het dan 's nachts in de vriezer en bewaar het totdat u klaar bent om te serveren.  
    
  • Als je ze wilt verpakken voor de lunch of op reis wilt gaan, is het een goed idee om ze mee te nemen met een ijspakking om een ​​puinhoop van gesmolten chocolade te voorkomen.
  •  
         
 8.  
             

Wat u nodig heeft .

                (12)      
Eten populair:
Stoomvissen.

Ahornsiroop: klasse A, B, C of D De betekenis kort uitgelegd.

Het juiste dieet voor patiënten met een CVA.

Sinds wanneer is chocolade beschikbaar.

Aardappelpuree recept.

Eiersteek in soep zo is het gemaakt.

Havana Club met welke mix Cocktailrecepten.

Vitamine inhoud van de appel de pitvrucht onder het vergrootglas.

Almased Samenstelling.

Kern de olijven zo werkt het.

Start met een work outplan dit is wat je thuis kunt doen.

IJs maken.

Paasei koken hoe lang.

Gebruik mortier en stamper.

Gemberthee en vetverbranding zo werkt het.

Uitzonderlijke recepten voor jam drie suggesties.

Aubergine bevriezen.

Maak ghee.

Papaya zaden consumeren.

Zijn sultaninerozijnen gezond Wetenswaardigheden over de gedroogde druif.

Zelfgemaakte muntthee zo is het gelukt met echte pepermuntblaadjes.