Home \ Eten
 

Pepers behouden.

 

Zoete en pittige pepers kunnen op verschillende manieren worden geconserveerd. Als u de paprika's in een recept wilt gebruiken, is het een goed idee om ze gewoon in te vriezen of te drogen. Om hun kracht te behouden, is een gecompliceerde procedure nodig bij het inblikken. Tenzij u een hogedrukpanmachine met een gewicht of dubbele indicator hebt, volgt u de onderstaande instructies om uw paprika's veilig te bewaren en gevaarlijke toxines te vermijden.

              

Procedure .

    

    1      Invriespepers  ,

    
   
 1.            1      Bevries de Parikas om de smaak te behouden, maar niet de textuur. Alle soorten paprika's kunnen worden ingevroren, hetzij rauw of geroosterd. De paprika's houden meestal hun smaak acht of negen maanden, maar ze zijn papperig wanneer ze worden ontdooid. Daarom is dit de beste methode als de paprika's in blokjes worden gesneden of in recepten worden gebruikt. 
    
  • Paprika's hoeven niet te worden geblancheerd zoals andere groenten om hun kwaliteit te behouden tijdens het invriezen. Daarom is invriezen een snellere en eenvoudigere manier van bewaren dan veel andere soorten groenten.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Trek rubberen handschoenen aan als het gaat om pittige pepers. Hete pepers kunnen een pijnlijke uitslag op de huid veroorzaken. Draag altijd rubberen handschoenen als u hete pepers gebruikt en vermijd gevoelige delen van het lichaam, zoals om je gezicht aan te raken. Was alles dat in contact is gekomen met de hete peper, met afwasmiddel en warm water voordat u het voor iets anders gebruikt. 
    
  • Hoewel meer wetenschappelijk bewijs nodig is, zijn er geïsoleerde rapporten dat rubberen handschoenen een "branderig gevoel" bij langdurig gebruik van pittige chili's niet voorkomen.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Was en snijd de paprika's. Snijd de paprika's in het midden en kras de zaden en het witte membraan naar binnen. Snijd de paprika's in repen of rol ze, afhankelijk van hoe je ze het liefst in je recepten gebruikt. 
    
  • Rode paprika's worden vaak geroosterd voordat ze worden ingevroren, maar dit is optioneel.
  •  
  • U hoeft geen pittige pepers te hakken voordat ze bevriezen.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Zet de paprika's op een bord. Verdeel de gehakte paprika's in een enkele laag, zodat ze afzonderlijk bevriezen en niet aan elkaar plakken. Plaats het blik in de vriezer tot de paprika's zijn ingevroren en controleer ze elke 20 minuten. 
    
  • Een blad met opstaande randen is het best geschikt om te voorkomen dat de paprika's vallen, maar u kunt ook een andere platte bak gebruiken.
  •  
  • U kunt ook elk stuk peper in vetvrij papier of non-ferro materiaal verpakken zodat ze van elkaar gescheiden kunnen worden gehouden. Ga door naar de volgende stap.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Doe de paprika's in een luchtdichte container. Als je de paprika's eenmaal op de plaat hebt ingevroren, is het onwaarschijnlijk dat ze in een grote brok in de vriezer blijven plakken. U kunt ze daarom nu uitnemen en in een lucht- en waterdichte container plaatsen, zoals Diepvrieszak of plastic container, decanteren. Ontgrendel zoveel mogelijk lucht uit de diepvrieszakken voordat u ze sluit. 
    
  • Stel uw diepvriezer in op -17.9ºC of minder, zodat u deze veilig en veilig kunt bewaren voor een lange tijd.  
  •  
  • Label de containers met het soort peper of een algemene beschrijving, zoals: "Spicy" of "paprika".
  •  
                   
 10.  
             

    2      Drogen van chilipepers  ,

    
   
 1.             1      Droog de pepers om een ​​kruidenpoeder te maken of om te koken. Je kunt pepers gewoon drogen zonder speciale apparatuur, maar je kunt een dehydrator of oven gebruiken als je de procedure wilt versnellen. Als u paprika's op deze manier in stand houdt, zullen ze een aantal maanden meegaan als ze op de juiste manier worden bewaard. Als ze eenmaal zijn geconserveerd, kunnen ze in een blender worden fijngehakt om een ​​pittige saus te maken, of in water gedrenkt gedurende 20 minuten om een ​​eetbare structuur te hervatten en vervolgens te gebruiken om te koken.        
 2.  
 3.             2      Droog alle soorten chili in de oven of dehydrator. Deze methode kan op alle soorten chili worden toegepast, hoewel groene pepers een aantal uur langer duren dan rode chili pepers. Verwijder de kernen en verwijder het witte membraan en snij het in dunne reepjes of blokjes voor het beste resultaat. Zet de oven op de laagste temperatuur om te voorkomen dat de chilipepers verbranden. Als alternatief kunt u de dehydrator instellen op 60,5ºC of lager. Afhankelijk van welke chili je gebruikt, hebben strepen of blokjes 4-10 uur nodig om volledig uit te drogen. Controleer om de paar uur of elk uur wanneer ze in de oven zijn, omdat het een minder constante temperatuur heeft. 
    
  • Je kunt geroosterde chilipepers op deze manier bewaren. Rooster ze totdat er zich belletjes vormen op de buitenhuid, snij ze vervolgens af en plaats ze met de niet-geroosterde kant naar beneden in de oven of de inzet van dehydrator.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Laat de chili pepers drogen in de zon. Als de temperatuur overdag hoger is dan 30 ° C en u zonlicht beschikbaar hebt, kunt u de hete pepers buiten drogen. Kern eerst en verwijder het membraan en snijd het in reepjes of rol het. Leg ze een aantal dagen op een rek of bakplaat tot ze broos worden. Breng ze 's nachts het huis binnen wanneer de temperatuur zakt tot het punt waarop er dauw ontstaat. 
    
  • Chili-pepers bevatten meestal te veel vocht en de schaal is te dik om ze in de zon te laten drogen. Probeer in plaats daarvan de instructies voor de oven of dehydrator uit te voeren.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Je kunt ook rode chili pepers een aantal weken laten drogen. Door een string te maken met pepers of een "ristra" heb je ook een leuke decoratie terwijl je het laat drogen en je hebt niets nodig behalve een droge kamer die goed geventileerd is. Neem een ​​grote naald en een vislijn en prik de bovenkant van een chili peper en loop dan rond de chili. Herhaal het proces met elke chili, gebruik dezelfde hoeveelheid vislijn en hang de hele lijn op om te drogen. 
    
  • Deze methode is alleen geschikt voor pittige, rode chilipepers, omdat deze dunne vellen hebben met een lager watergehalte. Groene paprika's of paprika's zijn waarschijnlijk beschimmeld voordat ze volledig zijn opgedroogd.
  •  
  • Bind twee of drie pepers bij elkaar om een ​​mooie, decoratieve "Ristra" te maken.  
  •  
         
 8.  
             

    3      Pepers dopen  ,

    
   
 1.             1      Volg deze gids om paprika's tot twee jaar veilig te bewaren. Ondanks een veel voorkomende misvatting, zijn alle pepers zuurarme groenten en kunnen ze niet in een waterbad worden bewaard tenzij een zuur wordt toegevoegd, meestal azijn. Het 'inlay'-effect van azijn zorgt echter voor een smaak die veel mensen lekker vinden. Deze methode is ook een van de beste manieren om veel van de knapperige textuur van de paprika's te behouden. 
    
  •   Opmerking: Aangezien deze procedure vrij gecompliceerd is, is het raadzaam om de handleiding helemaal te lezen voordat u begint. Een kanner die in een waterbad kan worden gebruikt, is hiervoor erg handig.
  •  
  • Als je een hogedruk-kanner bij de hand hebt, kijk dan naar de tips voor het bewaren van de paprika's zonder ze eerst te plaatsen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Waspotten en -deksels afspoelen en eerst verwarmen. Plaats eerst stevige en onbeschadigde potten en deksels metselwerk in de vaatwasser en spoel ze af met een spoelprogramma dat heet water gebruikt. Als alternatief kunt u de potten en deksels in een pot doen en op de kachel sudderen, net onder het kookpunt. Op deze manier zijn de potten schoon en vallen ze niet uiteen wanneer u ze met kokend water vult.  
    
  • Je hebt een keukentang nodig om de potten en deksels uit het hete water te halen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Was de paprika's en bereid ze voor. Je moet de pepers voorbereiden op conservering door ze te wassen en het membraan en de zaden te verwijderen en ze op de gewenste grootte te snijden.       
 6.  
 7.             4      Vul de 500 ml conservenpotten (of kleinere) met de paprika's. Deze gids werkt niet als u een grotere bril gebruikt of als deze niet geschikt is voor conserven. Laat ongeveer 1,25-2,5 cm boven aan de bril staan. 
    
  • Normaal gesproken heeft u ongeveer 450 g paprika nodig om een ​​pot van 475 ml te vullen.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gebruik een sterke azijn. Azijn kan worden gebruikt als een infusie om pepers te behouden, zolang het maar de juiste azijn is. Neem een ​​azijn met een goede kwaliteit en een zuurgraad van minstens 5% (of een korrelgrootte van 50).). Gebruik hiervoor geen zelfgemaakte azijn, tenzij u zeker weet dat deze de vereiste zuurgraad heeft. 
    
  • Heldere geesten behouden de oorspronkelijke kleur van de paprika's, terwijl appelazijn en wijnazijn de paprika's donkerder kunnen maken, maar verder even geschikt.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Meng azijn, water en andere gewenste ingrediënten. U hebt minimaal 2250 ml hiervan nodig voor negen bewaarpotten van 500 ml in een waterbad. Ten minste 1/3 van de vloeistof moet uit azijn worden gemaakt, zodat u de paprika's veilig kunt bewaren, maar u kunt alle andere ingrediënten naar smaak toevoegen. Hier zijn twee suggesties:  
    
  • Neem voor paprika's 700 ml azijn en 700 ml water en 815 ml suiker. Voeg 22,5 ml zout toe, speciaal voor het inblikken of invoegen voor een betere smaak, tenzij u paprika's met een laag zoutgehalte wilt produceren. Als je wilt, kun je 9 gepelde knoflookteentjes toevoegen voor een betere smaak.
  •  
  • Gebruik voor pittige pepers en een mix van zoete en pittige pepers 1200 ml azijn, 240 ml water en 30 ml suiker om een ​​tiersmaak te creëren. Als u wilt, kunt u 30 ml zout toevoegen dat geschikt is voor het inblikken of invoegen, evenals 2 teentjes knoflook.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Breng de ingrediënten aan de kook. Doe de azijn-wateroplossing in een grote pan en verwarm op middelhoog of hoog vuur. Wacht tot het mengsel begint te koken en verwijder het onmiddellijk van het vuur. Het mengsel aan de kook brengen doodt bacteriën en bacteriën die de geconserveerde paprika's kunnen besmetten. 
    
  • Als u de oplossing per ongeluk gedurende meer dan twee minuten hebt gekookt, kunt u wat azijn toevoegen en opnieuw aan de kook brengen. Het te lang koken van de oplossing kan de zuurgraad van de azijn verminderen, wat het belangrijkste conserveermiddel is.  
  •  
         
 14.  
 15.             8      Doe de hete azijnoplossing in de glazen potten totdat de pepers er volledig in zinken. Giet je hete mix van azijn, suiker en water in elk peperglas tot de paprika's volledig door de vloeistof zijn omgeven. Probeer desondanks ongeveer 1,25 cm in elk glas erboven te laten.       
 16.  
 17.             9      Reinig en sluit de bril. Laat een mes langs de rand van elke pot lopen om luchtbellen vrij te maken. Gebruik een vochtige, schone doek en veeg de binnenkant schoon om de bril verder schoon te maken. Verzegel de conserven potten volgens de instructies van de fabrikant, meestal door het deksel op het glas te schroeven.       
 18.  
 19.             10      Plaats de potten op een rooster in een gleuf met heet water. Vul de waterbassin of een grote pan met een metalen rooster in tweeën met water. Verwarm het water totdat het bijna kookt en plaats dan de glazen op het rooster. Plaats de glazen op een zodanige manier dat ze elkaar of de zijkanten van de container niet raken. Het waterbad moet zo diep zijn dat de glazen minstens 2,5-5 cm diep in het water staan.       
 20.  
 21.             11      Weet hoe lang je de bril moet koken. De glazen moeten gedurende een bepaalde periode worden gekookt om een ​​veilige omgeving voor conservering te garanderen. Begin met het meten van de tijd dat het water begint te koken en niet als je de glazen in het water stopt. Als het kookproces wordt onderbroken, moet u de tijd opnieuw meten. 
    
  • Als u op een zeer hooggelegen gebied woont, begin dan met de onderstaande tijden en voeg een extra twee minuten per 300 m toe dat u boven het zeeniveau leeft.  
  •  
  • Bak pittige pepers minstens 15 minuten wanneer je ze in potten van 500 ml hebt gedaan.  
  •  
  • Kook de pepers in potten van 500 ml gedurende ten minste 10 minuten.  
  •  
  • Veilige bereidingstijden voor grotere glazen kunnen niet in deze handleiding worden verstrekt. U kunt echter instructies vinden die de kooktijd voor ingelegde paprika's aangeven in verpakkingen van 1 liter.
  •  
         
 22.  
 23.             12      Laat de bril afkoelen. Bewaar je paprika's op een koude, donkere plaats die niet warmer wordt dan 24 ° C. Onder deze omstandigheden duren de gepekelde pepers meestal een tot twee jaar. Als je eenmaal een pot hebt geopend, moet je deze in de koelkast bewaren totdat je alle paprika's hebt gegeten. 
    
  • Eet geen paprika's die bewaard zijn in een pot met een koepelvormig deksel of die verkleurd bruin of zwart zijn.
  •  
         
 24.  
             

Wat u nodig heeft .

      

Om te bevriezen:

   

Voor droging:

   

Om in te voegen:

              

Tips .

                  

Waarschuwingen .

                (25)      
Eten populair:
Hete en niet scherpsmakende pepers invriezen.

Beteugelen.

Köttbullar een vegetarisch recept.

Ouzo Plomari twee geweldige zelfgemaakte cocktailrecepten.

Saus Gans met een sterke saus.

Black Carrot Tips voor het bewaren van wortels.

Salak het exotische fruit in het portret.

Pepper groeigebieden, herkomst en verwerking.

Grill zoete aardappelen exotische recepten.

Is teveel groene thee schadelijk Wetenswaardigheden over de groene thee.

Maak zelf een zoutoplossing.

Veganistische taco's maken.

Green Lipped Mossel recept voor een heerlijke pastasaus met de schaaldieren.

Hoe gezond is selderij.

Maakt zout je dik Dat is hoe je gezond eet.

Uien stilzetten.

Wat heeft eiwit Hoe eiwitrijk voedsel te herkennen.

Eiwitshake voor afvallen zo slagen we met de juiste shakes.

Weg met uiengeur.

Wat eten modellen om slank te blijven Tips.

Cookies voor kerst recept voor boterkoekjes en goede opslag.