Home \ Eten
 

Eet een Kiwano (Afrikaanse gehoornde meloen).

 

De Kiwano (ook Hoornmeloen, Melano, Afrikaanse gehoornde meloen, Jelly Melon) is een vrucht uit de Kalahari-woestijn. Als het volwassen is, smaakt het naar een mengsel van komkommer, kiwi en banaan. Heb je een van die interessante vruchten en vraag je je af wat je er nu mee moet doen? Lees dan verder en ontdek het.

              

Procedure .

    

    1      Bereid de Kiwano voor  ,

    
   
 1.            1      Kies een Kiwano die volledig is gerijpt. Het heeft een oranje schors met oranje stekels. Druk lichtjes en zorg ervoor dat het een beetje meegaat en niet keihard is. Als je een volledig rijpe vrucht niet kunt vinden, wacht dan tot hij oranje is voordat je hem opeet.        
 2.  
 3.             2      Was ze. Zelfs als u de buitenkant van de vrucht niet eet, is het altijd een goed idee om een ​​vrucht die u wilt snijden weg te wassen zodat pesticiden of andere chemicaliën het fruit niet met de binnenkant van de vrucht bereiken.       
 4.  
 5.             3      Snijd het fruit doormidden (langs de middelste naad zoals weergegeven in de afbeelding). Leg een helft opzij. Dit is de beste manier om het fruit te snijden als je het zelf wilt eten. 
    
  • Als u de zaden van tevoren wilt afschrapen om te gebruiken voor een recept of een fruitsalade, kan het gemakkelijker zijn om de vruchten in de lengte door te snijden. Dit is gratis naar eigen goeddunken.
  •  
                   
 6.  
             

    2      De kiwano rauw eten  ,

    
   
 1.             1      Houd de ene helft van het fruit naar de mond. Druk het fruit langzaam maar stevig samen aan de onderkant. Kleine, half-slijmerige fruitzakken moeten nu uit het snijvlak van het fruit komen, elk met een komkommerachtige kern.       
 2.  
 3.             2      Eet ze. Net als een granaatappel zijn de pitten eetbaar, maar een beetje flauw. Wat je echt wilt is de zoete groene pulp rond de pitten. Je kunt de een na de ander in de mond stoppen, afzuigen en weer uitspugen, of je kunt een hele mond vol eten en alles samen kauwen. 
    
  • Als je de zaden niet lekker vindt, bijt dan voorzichtig in de fruitzak met je snijtanden. Zuig de fruitzak tussen je bovenste en onderste tanden. Je tanden moeten voldoende dicht zijn om de kern buiten te houden, maar zo los dat de pulp er doorheen kan.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Nadenken over krassen fruit. Je kunt de zaadjes ook in een kom schrapen en ze met een lepel opeten, als dat jou beter uitkomt. Op die manier hoef je je gezicht niet in de vrucht te begraven.       
 6.  
             

    3      Gebruik Kiwanos om te koken  ,

    
   
 1.             1      Geef Kiwanos een fruitsalade. Kiwanos kunnen net als kiwis een leuke kleurrijke toevoeging zijn aan een fruitsalade en een onverwachte verrassing voor je gasten. Meng banaan, mango en meloen met een scheutje Kiwano voor een zomerse salade.        
 2.  
 3.             2      Garneer geroosterd vlees met kiwano. U braadt nu steaks of hapjes? In plaats van ze te bedekken met vettige kaas of champignons, overweeg ze een paar minuten voor het opdienen in een paar kiwano-capsules te doen. Dit geeft het geheel een exotische en pittige smaak.        
 4.  
 5.             3      Kiwano-salade maken. Plaats de korrels van een kiwano-meloen in een kom en voeg het volgende toe: 
    
  • Het sap van een limoen
  •  
  • Een teentje knoflook
  •  
  • Een handvol vers gesneden koriander
  •  
  • Eén groene ui of 1/8 witte ui
  •  
  • Een kwart theelepel karwij
  •  
  • Voeg een kleine hoeveelheid plantaardige olie toe om de mix te dekken en gebruik de salsa als garnering voor vlees, gegrilde groenten of eet het met chips, als een verrassing nacho's.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Garneer cocktails met Kiwano. Doe wat groene zaden in een champagnefluit voordat je een mimosa mixt of als een hoogtepunt met een gin tonic in plaats van de lemon slice.       
 8.  
 9.             5      Maak de "Intergalactische Nevel" (Intergalactische Nevel). Verwijder de zaden van een Kiwano en doe ze in een kopje. Vul de beker 3/4 met koolzuurhoudend rood druivensap. Vul de rest van de mok met halve melk, halve room. Serveer het voordat u roert, voor het beste optische effect.       
 10.  
             

Tips .

                  

Waarschuwingen .

                  

Wat u nodig heeft .

                     
Eten populair:
Zijn rauwe mosselen giftig.

Physalis en vitamines wetenswaardigheden over deze vrucht.

Radijs als decoratie voor uw buffet originele ideeën.

Excuses aan een vriend.

Bevriezing van zalm wat moet worden overwogen.

Hoe kreeft bereiden Een recept.

Partijbuffet kleine gehaktballetjes in drie variaties.

Caviar Malossol de verschillen tussen verschillende kaviaarsoorten.

Bereid een ontbijtburrito voor.

Maak het griesmeel zelf Recept met Baileys vulling.

Cupcakes versieren.

Grilluien.

Bereid gehaktballetjes in een slow cooker.

Beef Roast in Römertopf recept.

Aardappelen in de oven grillen zo werkt het.

Stoom groene bonen.

Slasaus zonder olie twee recepten.

Voedsel bereiden voor 20 personen zo werkt het zonder stress.

Redcurrants bevriezen zo werkt het.

Spaghetti koken.

Maak sukiyaki.