Home \ Feestdagen
 

Cinco De Mayo vieren

 Op 5 mei 1862, in tegenstelling tot de verwachtingen, verwoestte het Mexicaanse leger de Franse strijdkrachten in de slag bij Puebla. Op de Cinco de Mayo (5 maart Spaans) vieren veel Mexicanen over de hele wereld hun Mexicaanse roots, en mensen van elke achtergrond kunnen de tijd nemen om de Mexicaanse cultuur te vieren.

                 

Procedure

    
   
 1.            1      Kom meer te weten over het belang van de Cinco de Mayo. Veel mensen denken dat dit de Mexicaanse onafhankelijkheidsdag is, maar dit is 16 september. De slag om Puebla was geen keerpunt in het Mexicaans-Franse conflict, want de Franse invasie volgde het volgende jaar. Maar Mexico was de duidelijke underdog in de strijd, omdat het Franse leger in die tijd de grootste militaire strijdmacht ter wereld was en daarvoor 50 jaar ongeslagen was. De Mexicaanse troepen waren duidelijk inferieur in aantallen (4.500 tegen 6.040), maar de aanval van de Fransen moesten ze veel minder verliezen accepteren dan dit (83 Mexicanen en 462 Fransen stierven). Wie had het verwacht!       
 2.  
 3.             2      Eet Mexicaans eten. Vermijd Mexicaanse fastfoodketens zoals Taco Bell of Pollo Loco. Zoek in plaats daarvan naar authentiek Mexicaans eten en laat je imago niet misleiden door Tex Mex (Mexicaans, Amerikaans, Mexicaans eten in Texas). Wist je bijvoorbeeld dat je nacho's zelden eet in Mexico? Hier zijn een paar voorbeelden:  
    
  •   Chiles Rellenos : Deze gevulde peulen komen uit Puebla en zijn gemaakt van chili pepers gevuld met kaas, groenten en vlees en bedekt met een schilferige korst. Probeer Poblano-peulen te krijgen omdat ze uit Puebla komen.
  •  
  •   Molensaus : Er zijn veel soorten molsauzen in Mexico, maar de bekendste zijn die van Puebla en Oaxaca. Deze omvatten Ancho-peper, chocolade, pompoenpitten en bananen.
  •  
  •   Tamales : Hoewel tamales overal in Latijns-Amerika worden gegeten, zijn ze vooral populair in Mexico. Een pittig vleesmengsel gewikkeld in masa en gekookt in maisbladeren. Ze zijn eigenlijk gemakkelijker te bereiden dan je zou denken!
  •  
  •   Tequila Cocktails : De plant waaruit tequila is gemaakt, de blauwe agave, wordt voornamelijk in Mexico verbouwd. Er zijn talloze drankjes die worden gemengd met tequila, zoals margarita's en tequila-zonsopgang. Een klassieke Cinco de Mayo-drank bestaat uit 2 1/2 delen tequila, 1 deel granaatappelsap en 1 deel citroensap. Deze komen met ijs in de shaker en vervolgens in een gekoelde, gegarneerd met een citroen cocktailglas.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Versier je huis Mexicaans.  
    
  • Maak een Piñata en gebruik hem voor decoratie of plezier voor jong en oud!
  •  
  • Gebruik de kleuren van de Mexicaanse vlag - groen, wit en rood - voor je kleding, accessoires en andere dingen.
  •  
  • Koop of maak maracas. Schud het aan de muziek!
  •  
  • Doe een sombrero op. Je kunt sombrero's krijgen in de plaatselijke kostuumwinkel of online.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Trek Mexicaanse muziek aan en dans. Er is meer Mexicaanse muziek dan alleen mariachi-bands. Tejano (TexMex), Banda (klinkt als polka), Mexican Cumbia en soortgelijke soorten zijn leuk en nodigen je uit om te dansen. Koop wat cd's, bekijk een aantal instructievideo's over Mexicaanse dansen, nodig je buren uit en heb plezier!                  
 8.  
             

Tips

                  

Waarschuwingen

                     
Feestdagen populair:
Hanukkah uitleggen.

Bel het cadeaulint.

Witte dag vieren.

Verkleed je als een zombie.

Geef een verjaardagsfeestje.

Maitanz.

Maak geen ruzie met Kerstmis.

Organiseer een verjaardagsfeestje.

Leid de loop van een bruiloft.

Koppelverkoop Kerstmisbogen.

Vind bijpassende geschenken.

Elfen en schroothuid.

Rosh HaShana viert.

Moederdag vieren.

Schrijf een begrafenis oratie voor een overleden grootouder.

Bepaal wanneer Pasen is.

Trouw trouwen in Las Vegas.

Ontdek wanneer iemand jarig is.

Laat een Kong Ming lantaarn opstaan.

Bereid je vriend voor op een onvergetelijke verjaardag.

Organiseer een repetitiediner voor een bruiloft.