Home \ Gezondheid
 

chronische hoest genezen.

 

Hoesten helpt vreemd materiaal uit uw longen te verwijderen en uw bovenste luchtwegen vrij te houden. Een chronische hoest wordt gedefinieerd als een hoest die langer duurt dan acht weken (of vier weken bij kinderen). Het is een van de meest voorkomende klachten die worden behandeld door huisartsen. Gewoonlijk is chronische hoest een symptoom van andere aandoeningen, waaronder astma, allergieën, zure reflux of sinusproblemen. Een chronische hoest kan ook het gevolg zijn van roken, passief roken of een besmettelijke ziekte. Indien onbehandeld, kan een chronische hoest leiden tot complicaties (zoals hoofdpijn, duizeligheid, urine-incontinentie, gebroken ribben, pijnlijke buikspieren, overmatig zweten en zelfs ongemak, zoals chronische bronchitis of emfyseem). De remedie tegen chronische hoest hangt grotendeels af van het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaak. Ga naar de dokter als u een chronische hoest hebt: hoewel het meestal geen ernstig symptoom is, kan het "een" teken zijn van ernstige ziekten, waaronder longkanker.

              

Procedure .

    

    1      Ontvang hulp  ,

    
   
 1.            1      Blijf gehydrateerd. Drink veel water. In het algemeen wordt aanbevolen dat mannen ongeveer drie liter water per dag drinken en vrouwen ongeveer 2,2 liter water. De vloeistoffen helpen niet alleen je keel te kalmeren en dus de irritatie die je hoest. Ze kunnen ook helpen de afscheiding in de keel te verdunnen.       
 2.  
 3.             2      Gorgelen met zout water. Dit is een oude remedie tegen hoest en keelpijn. Hoewel het de chronische hoest niet behandelt, kan het de zwelling helpen verminderen en verlichting bieden.  
    
  • Meng een theelepel zout met een kwart liter warm water. Gorgelen om de paar uur met dit mengsel.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Neem een ​​hoestonderdrukker. Een hoestonderdrukker werkt door de hoestreflex te blokkeren. Het is belangrijk op te merken dat een hoestonderdrukker niet de hoofdoorzaak is van hoesten. Het kan wat verlichting bieden, vooral als je hoest je slaap verstoort.  
    Lange tijd werd codeïne beschouwd als de "gouden standaard" hoest onderdrukkend medicijn. Het verminderde de activiteit in het deel van de hersenen dat hoesten veroorzaakt. Recente onderzoeken hebben echter aangetoond dat codeïne de hoest niet effectief onderdrukt. Bovendien is er een verslavend potentieel voor codeïne, en niet alle artsen of patiënten voelen zich op hun gemak.    
  • Een veelgebruikte hoestonderdrukker is dextromethorfan. Wees op uw hoede voor vrij verkrijgbare medicijnen. Praat altijd met uw arts voordat u ze gebruikt, en gebruik alleen de dosering en volg de instructies in de bijsluiter.
  •  
  • Geef geen hoestmiddelen aan kinderen jonger dan vier jaar oud.  
  •  
  • Breng geen hoestonderdrukker aan als je hoest productief is, wat betekent dat hij slijm tevoorschijn tovert.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gebruik zuigtabletten. De meeste keelpastilles, zoals Emser Pastilles® Fisherman's Friend®, bevatten een medicijn dat de keel verdooft voor een kalmerende werking. 
    
  • U kunt zuigtabletten of "hoestsnoepjes" (zoals ze algemeen bekend zijn) kopen met eucalyptus of pepermunt. Deze helpen om uw luchtwegen schoon te maken en te kalmeren.  
  •  
  • Geef geen zuigtabletten aan kinderen jonger dan vier, omdat deze verstikking kunnen veroorzaken.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Eet fruit. Wetenschappelijk onderzoek suggereert dat het kan helpen bij het chronisch hoesten bij het eten van meer fruit. Dit komt door het hoge gehalte aan vezels en flavonoïden.  
    
  • Onderzoek is succesvol geweest met appels, peren en druiven, maar je kunt ook andere felgekleurde vruchten proberen, zoals bosbessen, kersen, sinaasappels en aardbeien.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Vermijd allergenen. Neem de moeite om deze allergenen te vermijden als u vermoedt dat uw hoest allergieën veroorzaakt. Veel voorkomende allergenen zijn pollen, stof, gras, geurzepen of parfums en huidschilfers van dieren.  
    
  • U kunt ook antihistaminica of een middel tegen hoest gebruiken om een ​​hoest veroorzaakt door allergieën te verlichten.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Gebruik een luchtbevochtiger. Het gebruik van een luchtbevochtiger 's nachts kan u helpen om een ​​vochtige omgeving te handhaven. Het kan de droge lucht verbeteren en uw ademhalingssysteem helpen schoon te blijven. Warme of koele vochtige, mistige lucht kan een gezwollen nek helpen kalmeren. Het biedt ook enige verlichting van een krassend, ruig nek.  
    
  • Als je geen luchtbevochtiger hebt, kun je ook een nacht lang een ondiepe pot water in je slaapkamer proberen te zetten. Dit voegt vocht toe aan de lucht.
  •  
  • Je kunt ook een warme douche nemen. Volgens hetzelfde idee als de luchtbevochtiger, helpt de stoom uit de douche om afscheidingen uit de neusholtes te verwijderen.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Breng honing aan. Honing is een bekende behandeling voor langdurig hoesten. Studies hebben aangetoond dat honing net zo effectief is in het bestrijden van nachtelijke hoest als de hoestonderdrukkende dextromethorfan, maar zonder de bijwerkingen. Je kunt een theelepel honing toevoegen aan hete thee om een ​​nekpijn te kalmeren door de aanhoudende hoest.  
    
  • Geef geen honing aan kinderen jonger dan een jaar.  
  •  
         
 16.  
 17.             9      Benzonaat gebruiken. Een niet-narcotische hoest onderdrukkend, men denkt dat benzonataat de hoestsymptomen verlicht door de hoestreflex in de longen te verminderen en zo chronische hoest te verlichten. Vaak voorgeschreven vormen van benzonaat zijn Tessalon®-parels en Zonatuss®.  
    
  • Tessalon®-parels zijn geen verslavende capsules en moeten worden ingenomen zoals voorgeschreven door uw arts. Dit geneesmiddel moet in zijn geheel worden doorgeslikt. Neem niet meer dan geïnstrueerd, want dit kan ernstige bijwerkingen veroorzaken.  
  •  
  • U moet met uw verkoper overleggen als u Tessalon®-parels inneemt, omdat deze kunnen interageren met andere medische aandoeningen, zoals zwangerschap en het gebruik van andere geneesmiddelen.  
  •  
                   
 18.  
             

    2      De onderliggende klachten behandelen  ,

    
   
 1.             1      Ga naar de dokter. Als uw hoest niet weggaat, dient u een afspraak te maken met uw arts. Hij kan de oorzaak van hoesten bepalen en dienovereenkomstig behandelen. 
    
  • Het kan moeilijk zijn de oorzaak van de hoest op te sporen. Het is echter essentieel dat een chronische hoest in de meeste gevallen verdwijnt zodra het wordt aangepakt en behandeld. De drie meest voorkomende oorzaken van chronische hoest zijn astma, postnasale dribbel en slokdarmreflux. Deze drie oorzaken zijn de redenen voor 90% van alle gevallen van chronische hoest.  
  •  
  • De meeste artsen beginnen met het registreren van uw volledige medische dossier en het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek. Over het algemeen proberen artsen een van de onderliggende klachten van hoest te behandelen. Alleen als deze behandelingen niet succesvol zijn, zullen ze aanvullende tests uitvoeren, waaronder röntgenfoto's, CT (computertomografie), bacterietests, pulmonale functietests (spirometrie), enz.  
  •  
  • Uw arts zal u ook vragen welke medicijnen u gebruikt. Soms kunnen geneesmiddelen op recept hoesten veroorzaken. ACE-remmers die worden gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk zijn veelvoorkomende boosdoeners achter chronische hoest.  
  •  
  • In het geval van een kind kan de arts testen starten, waaronder een thoraxfoto en een spirometrietest (als uit de voorgeschiedenis en het lichamelijk onderzoek geen duidelijke oorzaak blijkt).  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Behandel astma. Hoest, veroorzaakt door astma, kan komen en gaan, afhankelijk van het seizoen. Het kan zich echter ook ontwikkelen als u onlangs een infectie van de bovenste luchtwegen heeft gehad, ook bekend als de gewone verkoudheid. Een hoest die gepaard gaat met astma kan ook erger worden als u verkouden bent of blootgesteld aan bepaalde chemicaliën of geuren. Daarnaast is er ook een type astma dat bekend staat als "hoestvariant astma". Het wordt gekenmerkt door de hyperactiviteit van de luchtwegen als gevolg van milieuverontreinigende stoffen en wordt vaak geassocieerd met seizoensgebonden allergieën. 
    
  • De meeste artsen adviseren dat u een inhalator met corticosteroïden gebruikt om astma te behandelen, zoals Flovent® en Pulmicort®. Deze inhalatoren verminderen ontstekingen en verwijden uw luchtwegen. Inhalatoren zijn alleen op recept verkrijgbaar. Daarom moet u rechtstreeks met uw arts praten. Over het algemeen worden deze inhalers twee keer per dag gebruikt. De gebruiker moet een specifieke procedure volgen om de inhalers effectief te laten zijn: adem diep uit en inhaleer dan diep terwijl u de pomp van de inhalator inknijpt. Spoel na gebruik uw mond om mogelijke schimmel te vermijden van de steroïden die in uw mondholte achterblijven.
  •  
  • Als u astma heeft, schrijft uw arts bronchiale geneesmiddelen zoals salbuterol voor. Deze ontspannen de spieren in de luchtwegen (en voorkomen zo een krampachtige kramp) en helpen de toevoer van lucht naar de longen te vergroten. Ze worden meestal om de vier tot zes uur geïnhaleerd. Geïnhaleerde steroïden blijven echter de belangrijkste behandeling voor astma, waardoor een overheersend patroon van hoesten ontstaat.
  •  
  • Als u hoest krijgt vanwege astma, kan uw arts ook montelukast (Singulair®) voorschrijven, wat kan helpen bij de behandeling van hoest en andere symptomen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Zure reflux behandelen. Dit is een veel voorkomende aandoening waarbij maagzuur terugvloeit in uw slokdarm (de buis die uw maag verbindt met uw keel) en uw slijmvlies irriteert. Deze irritatie kan uiteindelijk leiden tot chronische hoestbuien. De hoest verergert op zijn beurt de zure reflux, dus een vicieuze cirkel ontstaat als je de reflux niet kunt behandelen. Als u ook last heeft van maagklachten of brandend maagzuur, is zure reflux waarschijnlijk de oorzaak van uw hoest.  
    
  • Om zure reflux te behandelen, kunt u een zuurremmer of een protonpompremmer innemen. Zure remmers verminderen de productie van maagzuur. De meest aanbevolen zuurremmers zijn Rantidine en Zantac®, die u zonder recept of recept kunt kopen. Rantidine kan oraal in tabletvorm worden ingenomen. Over het algemeen worden de meeste zuurremmers 30 tot 60 minuten vóór het eten ingenomen (maar slechts maximaal tweemaal per dag).  
  •  
  • Protonpompremmers werken door het remmen van een chemisch systeem dat het waterstof-kalium-adenosine-trifosfatase-enzymsysteem wordt genoemd en dat maagzuur produceert. Ze verminderen de productie van zuur en verhogen ook de spanning van de onderste slokdarmsfincter. Zo voorkomen ze dat zuur uw bovenste luchtwegen binnendringt en hoesten veroorzaakt. Sommige protonpompremmers zoals Prilosec®, Prevacid®, Prilosec® en Aciphex® zijn vrij verkrijgbaar, terwijl andere, waaronder Nexium® en Protonix®, op recept verkrijgbaar zijn. Protonpompremmers mogen niet langer dan acht weken worden gebruikt (behalve zoals voorgeschreven door uw arts).  
  •  
  • Zoek naar andere methoden om zure reflux te behandelen, inclusief dieettips, die maagzuur op natuurlijke wijze behandelen. Veelvoorkomende suggesties zijn onder meer het vermijden van "trigger" -producten zoals vette of gefrituurde voedingsmiddelen, meer water drinken en kleinere maaltijden gedurende de dag.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Behandel het optreden van postnasale infusie. Postnasale dribbel vindt plaats als het slijm uit je neusholtes en sinussen door je keel druipt. Dit kan uw hoestreflex activeren. Deze aandoening wordt ook wel hoestsyndroom van de bovenste luchtwegen genoemd.  
    
  • De standaardbehandeling voor post-nasaal druppelen is antihistaminica (zoals Claritin®, Zyrtec®, Xyzal®, Clarinex®) en slijmoplossende middelen (zoals Sudafed®-tabletten of vloeistof en Neo-Synephrine® en Afrin®-neussprays). Je kunt ze zonder recept in de apotheek vinden. Volg de instructies in de bijsluiter en gebruik niet meer dan de aanbevolen dosering. Deze medicijnen hebben bijwerkingen, waaronder duizeligheid en een droge mond. U moet voor gebruik uw arts raadplegen, vooral als u gezondheidsproblemen heeft, zoals hoge bloeddruk, of andere geneesmiddelen neemt.  
  •  
  • Onlangs is Flonase®, een inhalatiecorticosteroïd, goedgekeurd voor gebruik zonder recept. Het is een steroïde neusspray die u niet afhankelijk maakt en moet niet worden verward met een slijmoplossend neusspray.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Stop met roken. Roken is de belangrijkste oorzaak van chronische bronchitis, die een chronische hoest kan veroorzaken. Chronische bronchitis leidt tot een langdurige ontsteking van uw bronchiale wegen, die uw belangrijkste luchtwegen zijn. Deze veranderingen kunnen permanent worden als u niet kunt worden behandeld of kunt stoppen met roken. Naast een chronische hoest kan chronische bronchitis ook piepende ademhaling en het onvermogen om diep en duidelijk te ademen veroorzaken.  
    Roken veroorzaakt ook hoest voor andere oorzaken en kan ernstige problemen veroorzaken, zoals longkanker.  
  • De meeste mensen met chronische bronchitis roken of waren ooit roker.
  •  
  • Het is ook belangrijk om passief roken te vermijden, omdat het een chronische hoest kan veroorzaken, zelfs als u zelf niet-roker bent.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Neem een ​​geneesmiddel tegen allergieën. Als uw chronische hoest wordt veroorzaakt door omgevingsallergenen, kan een vrij verkrijgbare allergiemedicijn geweldig zijn in het verlichten van uw symptomen. Antihistaminica (bijv. Claritin®, Zyrtec®, Tavist®, Clarinex® en Xyzal®), slijmoplossers (Sudafed®, Neo-Synephrine®, Afrin® en Visine®) en gecombineerde geneesmiddelen van slijm en antihistaminica (Allegra-D® of Zyrtec®). D®) zijn de standaardbehandeling voor allergieën.  
    
  • Antihistaminica werken door de substantie histamine in uw cellen te blokkeren, de productie hiervan is de reactie van uw lichaam op een "aanval" van een allergeen op uw immuunsysteem. Histamine veroorzaakt roodheid, jeuk en zwelling. Merk op dat hoewel sommige antihistaminica slaperigheid kunnen veroorzaken, er nieuwere op de markt zijn die niet specifiek duizelig zijn. Neem het zoals aangegeven.  
  •  
  • Expectorantia helpen een verstopte neus te verlichten en worden meestal aanbevolen voor gebruik met antihistaminica. Neusspray en oogdruppelslijmoplossend middelen mogen slechts een paar dagen per keer worden gebruikt, omdat ze de symptomen kunnen verergeren. Tabletten en vloeistoffen kunnen langer worden gebruikt. Volg de doseringen en instructies in de bijsluiter.  
  •  
  • Corticosteroïd-neussprays zoals Flonase® en Nasacort® kunnen allergiesymptomen van de neus en allergische hoest effectief verminderen  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Neem antibiotica als u een infectie heeft. Als u lijdt aan bacteriële longontsteking, sinusitis, bronchitis, tuberculose of kinkhoest, zal uw arts de juiste soort en dosering van antibiotica voorschrijven om aan uw specifieke behoeften te voldoen.  
    
  • Neem het hele pakket antibiotica. Als uw arts bijvoorbeeld een tiendaagse behandeling voor u voorschrijft, moet u de antibiotica gedurende tien dagen gebruiken (zelfs als u denkt dat uw symptomen beter zijn geworden).
  •  
         
 14.  
             

Waarschuwingen .

                (39)      
Gezondheid populair:
Koud en zonnebaden wetenswaardigheden.

Het vrouwelijk lichaam 4 kenmerken.

Vacuole wetenswaardigheden.

Vermijd flatulentie.

Puistjes op de armen zodat u ze kunt vermijden.

Waarom moeten spieren goed worden gevoed met bloed Een verklaring.

Druk niet meer op de snooze knop.

Weg met psoriasis.

Thyroxine tekort oorzaken en gevolgen.

Wees positief.

Wat te doen als u altijd te vroeg komt.

Ontdoe je van de angst om aan de telefoon te zijn.

Ontgift de darm.

Herstellen van een vasectomie.

Detectie van bloedarmoede.

Wordt nuchter met het Twaalf Stappen programma.

Behandel pusvormende granulomen.

Maak een vastzittende tong los van een bevroren oppervlak.

Zoek uit of u een ingegroeide teennagel.

Diarree bij pasgeborenen behandelen.

Stop met aan iets of iemand te denken.