Home \ Kunst
 

Houd een recordverzameling veilig.

 

Heb je nog steeds je oude platen en hou je van de groove die je nergens anders vindt? Of is het verzamelen van schijven jouw passie? Misschien hou je ook van het geluid van de nieuwste dance-muziek op vinyl of gebruik je het om te mixen (platen zijn hier toch nog steeds erg populair, met 2,5 miljoen platen verkocht in 2009). Wat je ook een platenverzameling hebt, als je het in goede staat wilt houden, moet je een paar belangrijke dingen in gedachten houden.

                 

Procedure .

    
   
 1.            1      Bescherm de records tegen stof. Bewaar elke plaat in de originele kartonnen doos of in een plastic beschermhoes. Zorg ervoor dat je zuurvrije plastic hoesjes koopt als je ze nog niet hebt.        
 2.  
 3.             2      Bescherm de records tegen hitte. Hitte is de vijand van de plaat en zorgt ervoor dat deze buigt. Bewaar de platen daarom uit de buurt van warmtebronnen zoals plinten, open haarden, bolders, radiatoren, enz. Omdat vocht de beste omstandigheden biedt voor schimmelgroei, moet u de platen niet opslaan in vochtige ruimtes, tenzij u niet zo dol bent op de overtrekken. jouw verzamelobjecten.  
    
  • Stel de platen niet bloot aan direct zonlicht. Zonlicht beschadigt de platen, zowel van de hitte als van de UV-straling.  
  •  
  • Als u een warmtegevoelig record hebt, kunt u het volgende proberen: plaats het tussen twee dikke glasplaten en leg een paar dikke boeken op de bovenste glasplaat. Hiervoor moet u de kartonnen hoes verwijderen, maar de plaat in de binnenschaal laten. Het kan niet helpen, maar omdat je toch niets kunt doen met een gebogen plaat, is het het proberen waard. Als je de plaat niet kunt maken, probeer dan een Salvador Dali horloge te maken!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Houd uw gegevens rechtop. Dit is de beste plaats om schade te voorkomen: zet hem rechtop en plaats hem niet te dicht bij elkaar in uw opslaglocatie. Sommige verzamelaars geven de voorkeur aan enigszins hermetische containers of kasten als extra bescherming en houden de platen stofvrij met regelmatig stofzuigen.        
 6.  
 7.             4      Behandel uw gegevens voorzichtig. Ze zijn duidelijk erg fragiel en zullen breken als je ze laat vallen. Zelfs als u het voorzichtig vasthoudt, kan het problemen veroorzaken, omdat het huidvet sporen op uw vingers achterlaat en zich na verloop van tijd ophoopt. Daarom is het belangrijk om alleen records aan de zijkanten of op het label in het midden aan te raken.        
 8.  
 9.             5      Reinig je vinylplaten regelmatig. Door uw platen schoon te houden, minimaliseert u het risico van beschadiging door stof en andere deeltjes. Voor het reinigen ga je als volgt: 
    
  • Neem een ​​zachte, pluisvrije reinigingsdoek. Zacht katoen of mousseline zijn een goede keuze.
  •  
  • Maak de doek vochtig met een reinigingsmengsel gemaakt van 1 deel isopropylalcohol en 4 delen gedestilleerd water (20% isopropyl en vervolgens 80% water). Opmerking: gebruik dit mengsel niet op 78-wells platen omdat ze van schellak zijn gemaakt - zie de volgende stap.
  •  
  • Veeg voorzichtig in een cirkelvormige beweging van rand naar centrum of omgekeerd.
  •  
  • Wacht tot de vinylplaten aan de lucht droog zijn.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Shellac-matten moet je goed verzorgen. Vinylplaten gemaakt van schellak mogen niet met alcohol worden gereinigd. Zeer vroege compressies moeten professioneel worden gereinigd of met de hulp van professionele reinigingsmiddelen die speciaal voor dit doel zijn gemaakt - omdat de vroegste schellakens zeer poreus zijn. Voor een schellakrecord dat u als ouder en iets meer resistent beschouwt, kunt u een milde en sterk verdunde detergent-oplossing proberen en vervolgens een vinylreinigingsborstel gebruiken om het vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat het label droog blijft. Spoel de plaat af en dep daarna droog met een handdoek. Daarna komt het aan een afdruiprek waar het aan de lucht kan drogen (dit duurt een tijdje, dus wees geduldig).       
 12.  
 13.             7      Bewaar de schoongemaakte platen in een schone zak. Op deze manier komen ze niet in contact met het oude vuil.       
 14.  
 15.             8      Zorg ervoor dat uw draaitafel in goede staat is. Een slecht onderhouden platenspeler kan uw vinylplaten beschadigen. De naald moet puntig zijn en de draaitafel schoon.                 
 16.  
             

Tips .

                  

Waarschuwingen .

                  

Wat u nodig heeft .

                (9)      
Kunst populair:
Schrijf een autobiografie.

Improviseren op de piano.

Graffiti brieven schrijven.

Schrijf een manuscript (voor een film).

Maak een poster voor een band.

Doe zelf Dubstep.

Hoe goed rapt.

Verkleed je als een jongen of een meisje.

Zang van deuntjes verwijderen.

Hoe de neusfluit spelen.

Heeft voorstellingen voor zijn band.

Alleen spelen.

Schrijf een tienerromance.

Bereid een choreografie voor op een dans.

Verwar iemand.

Speel een CDur akkoord op de gitaar.

Een hiphop producer worden.

RockNRoller worden.

Schrijf rapreems.

Speel het akkoord D Major op de gitaar.

Een gitaar stemmen zonder tuner.