Home \ Onderwijs

Weide in plaats van gazon - niet bang voor onkruid.

Een gazon is moeilijk te verzorgen, milieuvriendelijk en niet noodzakelijk. Probeer de variëteit van het weiland in de tuin uit te hollen.

Weide en gras maken een groot verschil.

 

Gazon is een monocultuur van bepaalde grassen. Het kost vele decennia en moeite om de voorwaarden te bieden om het gebied vrij te houden van ongewenste groei. Zonder regelmatig water geven, bemesten en onkruidbestrijding is het niet mogelijk om een ​​weelderig groen gazon te onderhouden.

 

Een weide is ook een door de mens gemaakt cultureel landschap. De enige zorg voor een weide is het maaien. Dit is wat de specialist maaien noemt. Door de reguliere snoei, grassen, vaste planten en licht kiemen bezinken.

   

Als u besluit om een ​​gazon buiten uw gazon te maken, heeft u minder werk en creëert u een ecologisch waardevol landschap.

                               
Lawn and Meadow in een oogopslag

Effect op

Lawn

Weide

Verdieping

Bodem wordt uitgeloogd, continue bevruchting is vereist

Grond regenereert regelmatig

Kosten / jaar

Ongeveer één euro per vierkante meter voor water, kunstmest, onkruidverdelger en maaien

Eén tot twee cent per vierkante meter voor maaien

Flora

Monocultuur van enkele grassoorten

Grote verscheidenheid aan verschillende planten

Fauna

Nauwelijks bodemdieren en weinig insecten

Grote biodiversiteit in bodem en insecten

Werklast

Constante beheersing van onkruid, meststoffen en bewatering vereist

Wekelijks maaien vereist in de zomer

Maai om de 6 tot 15 weken

afhankelijk van de belasting

De natuur verovert woestenij.

 

Om te begrijpen wat er op een weide gebeurt, moet je kijken naar hoe de natuur langzaamaan open ruimtes verovert.

 

Twee factoren domineren het leven: vermenigvuldigen en verspreiden. Alle planten vormen zaden of sporen, die worden verspreid door water, wind of dieren. Zelfs onder de meest ongunstige omstandigheden groeien planten na korte tijd.

     

Deze planten groeien uit scheuren in het asfalt van een weg.

 

Welke van de planten lang meegaat, is afhankelijk van de bestaande omstandigheden. Op een vochtige, voedselrijke bodem groeien zwaarlijvige mensen die veel water nodig hebben. Als de grond droog is, maar rijk aan voedingsstoffen, mensen met honger die weinig vocht nodig hebben. Als gevolg hiervan verspreiden de luidsprekers zich wanneer voedingsstoffen ontbreken.

 

De planten veranderen de kwaliteit van de grond. Paardebloem, bijvoorbeeld, berooft het van stikstof, waardoor omstandigheden worden gecreëerd voor planten zoals tuinkers. Sommige planten condenseren de grond, anderen lossen het weer op. Als geen van beide man de planten maait of als dieren hem opeten, komen bosland en bos op.

 

Hoe mensen de vegetatie beïnvloeden.

 

De planten bereiken een verbazingwekkende hoogte van enkele meters, zoals je op deze foto kunt zien. De hond is ongeveer zo groot als een cocker-spaniël en is aanzienlijk lager dan het gras.

 

Dit is het uiterlijk van een weide in juni die afgelopen herfst is gemaaid.

 

In maart zag het er nog steeds zo uit: de planten hebben de mogelijkheid zaden te vormen. Dit is hoe weilanden verschillende planten ontwikkelen.

 

Als je wilt dat kinderen op de oppervlakken spelen, laat het gras dan niet zo hoog groeien. Een weiland ontwikkelt zich ook bij het maaien om de vier tot zes weken. Het heeft zelfs een invloed op de vraag of mensen over de groene ruimte lopen of niet. Afhankelijk van de belasting groeien andere planten.

 

Hier is een groen gebied waar dagelijks met een auto wordt gereden. Zelfs deze extreme belastingen leiden niet tot kale plekken.

 

Dit weiland had een hoogte van 15 centimeter, voordat het tot twee centimeter hoog werd gemaaid. De dag na het maaien vond er een volksfeest plaats. In twee tenten gevierd rond 200 mensen, na vier weken is de green al hersteld. Madeliefjes en klaver bloeien erop, deze kleine schoonheid is ook teruggevonden. In deze weide spelen kinderen dagelijks. Het wordt om de zes weken gemaaid, ter vergelijking in de naburige tuin, een weelderig onderhouden gazon dat eenmaal per week wordt bewaterd en twee keer per jaar kunstmest krijgt.

 

Een mooi gazon is een permanente strijd tegen natuurlijke processen. De grassen verbruiken voedingsstoffen die u moet vervangen. Je moet ook het vilten tegengaan. Tijdens het proces verwijdert u plantmateriaal uit de grond dat humus zou worden.

 

Als u besluit dat u een groen gebied wilt hebben en dat dit niet noodzakelijk gazon hoeft te zijn, komen veel problemen niet voor de orde. Er is geen onkruid in de wei, elk kruid is welkom.

 

Veel tuinbezitters gebruiken veel kracht om het gazon mosvrij te houden. Eigenlijk een onzinnige onderneming, omdat mossen groeien waar gras niet gedijt. Ze wenden zich tot donkere en vochtige plekken waar grassen zich slecht ontwikkelen. Bovendien hoeft u geen mos te maaien en heeft het een mooie groene kleur.

 

Van het gazon naar de weide.

 

Een weide ziet er anders uit dan een gazon en er zijn tijden in het jaar dat het geen mooi zicht is. Maar gazons zien er ook niet altijd aantrekkelijk uit. Als je kijkt naar het ecologische aspect van biodiversiteit en het feit dat je het milieu niet vervuilt voor een weide met kunstmest en pesticiden, is er alle reden om een ​​gazon uit het gras te maken.

 

Trouwens, je krijgt hooi om konijnen of cavia's te voeren. Het maaisel van bemest gras is voor dit doel onbruikbaar.

 

Hervormen is gemakkelijker dan u misschien denkt, omdat u het gazon niet hoeft te verwijderen. Het transformatieproces begint op zichzelf.

 

Volg deze controlelijst:

 

U bespaart werk en geld door een gazon te kiezen in plaats van een gazon. Bovendien is de stap ecologisch verantwoord.

Onderwijs populair:
Bunsenbrander kopen let tijdens het kopen op.

De transistor een uitleg van de werking en toepassing.

Hoe een informatieve tekst schrijven.

Uitstel vanwege ziekte opmerkelijk.

Schilderen begint waar woorden eindigen zo praat je vakkundig over kunst.

Rapportage voorraad en veiligheidsvoorraad Toelichtingen bij Materiaalbeheer.

Hoeveel witte tijgers zijn er.

Voor en nadelen van kunststoffen.

Is Hong Kong een afzonderlijke staat.

Referentialiteit betekenis.

Maroditis achtergrond van een woordcreatie.

50 Hz AC spanning een verklaring.

Fysiologisch en fysiek verschil eenvoudig uitgelegd.

Formule voor debietberekening.

Het verschil tussen Samurai en Ninja.

Het cytoplasma en zijn taak verklaring.

Meld je aan voor Antolin waar je op moet letten.

& quot; Othello & quot; van Shakespeare historische achtergrond.

Patella Meer informatie over zijn functie.

Functie dode hoek.

Delta in wiskunde betekenis en gebruik.