Home \ Persoonlijke
 

Maak Ugg-laarzen schoon.

 

Klassieke Ugg-laarzen zijn gemaakt van schapenvacht en wol. Wanneer deze materialen vuil worden, zien ze er meestal versleten en niet meer zo mooi en chique uit. Er zijn zowel preventieve maatregelen die u kunt nemen om te voorkomen dat uw Uggs vies worden, als bepaalde reinigingsmethoden die u kunt gebruiken wanneer dat nodig is. Als u de juiste reiniging combineert met de juiste verzorging, zullen uw ugg-laarzen u lang plezier geven.

              

Procedure .

    

  Part 1      Maak Ugg-laarzen schoon  ,

     Penselen  
   
 1.            1      Borstel je laarzen vanaf de buitenkant af met een suède borstel. Dit verwijdert niet alleen grotere stukken vuil aan de buitenkant, het maakt de stapel ook soepel en bereidt je laarzen voor op verdere opruiming. Suede-penselen zijn verkrijgbaar in de meeste goedgevulde schoenenwinkels.       
 2.  
  Reinig met een spons (vochtig)  
   
 1.             1      Borstel je laarzen zoals beschreven in het vorige gedeelte.        
 2.  
 3.             2      Bevochtig het oppervlak van je laarzen. De laarzen moeten nat zijn maar niet druipnat. U kunt dit bereiken door een schone katoenen doek in koud water te dopen, het uit te wringen om overtollig water te verwijderen en de laarzen voorzichtig met de doek te wrijven. Zorg ervoor dat het hele oppervlak nat is, zodat het reinigingsmiddel beter kan doordringen.        
 4.  
 5.             3      Doe een kleine hoeveelheid van het reinigingsproduct op een vochtige spons. Het is het beste om de schapenvachtreiniger en conditioner van UGG® te gebruiken, die speciaal is ontworpen voor het reinigen en verzorgen van schapenvachten. Als alternatief kunt u ook elk ander product gebruiken voor het reinigen van artikelen van suède leer. Ze zijn verkrijgbaar in de meeste goedgevulde schoenenwinkels. 
    
  • Als geen van deze producten voor u beschikbaar is, kunt u uw eigen afwasmiddel maken door gelijke hoeveelheden water en doorzichtige azijn te mengen. Deze reiniger is niet getest en goedgekeurd door de fabrikant (niet UGG® goedgekeurd ), maar is met succes gebruikt door sommige Ugg-bezitters.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Wrijf het wasmiddel van uw keuze voorzichtig met de spons op het oppervlak van de laarzen. Start en werk naar beneden. Geef speciale aandacht aan de vervuilde gebieden. Zorg ervoor dat je zachtjes over de laarzen wrijft, want zowel de schapenvacht en het leer eronder zijn erg kwetsbaar, dus een te grote reiniging kan de laarzen beschadigen. 
    
  • Laat geen plek achter - als het reinigingsproduct niet overal wordt aangebracht, kunnen zich watervlekken vormen.
  •  
  • Spoel de spons af en toe als deze vies is geworden tijdens het reinigen om te voorkomen dat het vuil wordt overgebracht naar andere delen van de laarzen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Spoel de laarzen af. Nadat u ervoor heeft gezorgd dat de oppervlakken van uw laarzen grondig zijn schoongemaakt, moet u het reinigingsmiddel spoelen. U kunt de laarzen onder een koude stroom water houden of met een natte doek de reiniger afvegen. 
    
  • Als u ervoor kiest om te spoelen, moet u zo snel mogelijk verdergaan, omdat het leer kan worden beschadigd als de laarzen te nat worden.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Vul de laarzen met kranten of papieren handdoeken. Als de laarzen nat zijn, kunnen ze hun vorm verliezen. Het is daarom belangrijk dat u ze vult met kranten- of papieren handdoeken om ze in vorm te houden. Dit helpt ook de laarzen van nature sneller drogen.       
 12.  
 13.             7      Laat de Uggs 24 tot 48 uur drogen. Het is heel belangrijk dat je de Uggs, weg van de zon en andere directe warmtebronnen, gewoon in de lucht laat drogen. Te veel hitte kan ervoor zorgen dat de laarzen kreukelen en verwijden, waardoor hun uiterlijk kapot gaat.  
    
  • Je kunt het proces een beetje versnellen door een zak met siliciumdioxide (vochtabsorberend materiaal, ook bekend als silica of silicagel) op de bodem van de laarzen te leggen. Om het droogproces te versnellen, kunt u ook een schoendroger gebruiken (die omgevingslucht in uw laarzen blaast).
  •  
         
 14.  
 15.             8      Weer beschikbaar. Zodra je laarzen droog zijn, kun je hun oppervlak opnieuw borstelen met de suède borstel om de stapel op te zetten en eventuele klitten los te laten. Ten slotte moet je je laarzen spuiten met een beschermende spray (zoals de UGG® Impregnation en Spotting Spray ), omdat dit je schoenen in de toekomst schoon zal houden. 
    
  • Om de impregnatiespray te verwijderen, houdt u de spuit ongeveer 15 cm van de laarzen en spuit u tot het hele oppervlak van de laarzen vochtig, maar niet nat is. Laat de laarzen vervolgens ongeveer 24 uur drogen op een goed geventileerde plaats (uit de buurt van directe warmtebronnen). Borstel de laarzen opnieuw voordat je ze draagt.  
  •  
  • Als u de UGG® Impregnatie en Spot Spray niet heeft, zijn andere impregnatiesprays ook geschikt voor suède artikelen.
  •  
         
 16.  
  Was in de wasmachine (nat)  
   
 1.             1      Houd er rekening mee dat deze methode niet wordt aanbevolen door de fabrikant, omdat de laarzen kunnen worden beschadigd. Dit is echter soms de gemakkelijkste manier om Uggs schoon te maken, vooral als die van u al oud zijn en u ze toch niet buiten uw huis meeneemt. Maar gebruik iets om je Uggs te beschermen en maak een voorzichtig wasprogramma mogelijk.       
 2.  
 3.             2      Zet de Ugg Boots in een kussensloop. Knoop stevig zodat ze tijdens het wassen in de kussensloop blijven.       
 4.  
 5.             3      Gebruik het wolwasprogramma van uw wasmachine. Het wasprogramma voor wol is op de juiste temperatuur. Voeg Wol afwasmiddel aan de machine toe en schakel het in.       
 6.  
 7.             4      Haal de laarzen uit de wasmachine. Laat de laarzen langzaam aan de lucht drogen en volg de instructies in het vorige gedeelte (reiniging van de spons). Houd de laarzen uit de buurt van warmtebronnen en direct zonlicht en droog ze niet in de wasdroger.       
 8.  
 9.             5      Borstel de laarzen terug in vorm. Gebruik na het drogen een zachte doek of een borstel van pluis, nubuck of suède om de natuurlijke textuur van het materiaal voorzichtig te herstellen. Hiermee worden ook pluisjes verwijderd die zich tijdens het reinigen en drogen op de laarzen kunnen bevinden.       
 10.  
  Reinig Uggs in bewerkte schapenleer, suède en ander leer  
   
 1.             1      Wees heel voorzichtig met andere Ugg-boottypes. De vorige instructies zijn alleen voor klassieke Uggs-schapenvacht. Andere Ugg-boottypen zoals Classic Metallics , Paisley , Mosaic , geborduurde laarzen , Croc , Floral , Sweater Knit of Specialty Suede mag niet worden behandeld met schoonmaakmiddelen.       
 2.  
 3.             2      Reinig deze Ugg-boottypen eenvoudig door ze in één richting schoon te vegen. Neem een ​​zachte doek bevochtigd met water.       
 4.  
 5.             3      Bescherm haar als je wilt. Deze Ugg-boottypes kunnen worden bespoten met een waterdichtmakende spray om vlekken te voorkomen. Al het andere kan de laarzen beschadigen.        
 6.  
             

  Part 2      Verwijder bepaalde vlekken  ,

     Verwijder olie- en vetvlekken  
   
 1.             1      Gebruik krijt om olie en vetvlekken te verwijderen. Wanneer een scheutje olie of vet op je Uggs valt, is het belangrijk dat je ze zo snel mogelijk schoonmaakt en ze weghoudt van warmtebronnen, zodat de vlek niet bezinkt. Neem een ​​stuk wit krijt (maïzena of talkpoeder zijn ook geschikt) om de vlek te "overschilderen" en tik dan voorzichtig op het krijt. 
    
  • Laat de laarzen een nacht staan ​​zodat het krijt de olie / het vet kan opnemen.
  •  Penseel het krijt in de ochtend - de vlek moet verdwenen zijn. Daarna kun je de laarzen zoals gewoonlijk schoonmaken.    
         
 2.  
  Verwijder vuil- en zoutvlekken  
   
 1.             1      Gebruik een wisser om vuil en zoute vlekken te verwijderen. Als er vuil of zout op uw laarzen komt, moet u het oppervlak eerst met een suèdeborstel afborstelen om grotere deeltjes te verwijderen. Neem vervolgens een gum (zoals vaak te vinden aan potlooduiteinden) en wrijf de vlek er voorzichtig mee weg. 
    
  • Bevochtig het vuile gedeelte met wat water, doe wat van je suède reinigingsmiddel op een vochtige spons en wrijf het in een cirkelvormige beweging over de vlek.
  •  
  • Verwijder het reinigingsproduct met een vochtige doek en laat de laarzen in de lucht drogen.  
  •  
         
 2.  
  Verwijder watervlekken  
   
 1.             1      Verwijder watervlekken. Watervlekken zijn eenvoudig te verwijderen met deze simpele truc: vouw de schoen eenvoudig op zodat een ander gedeelte van het suèdeoppervlak de watervlek raakt. Wrijf voorzichtig de twee suede-oppervlakken tegen elkaar en de watervlek verdwijnt.        
 2.  
  Verwijder vuil van het wolgebied  
   
 1.             1      Kam de langere wol op de envelop om vuil te verwijderen. Je kunt de wol die zich op de bovenkant van de envelop bevindt, op de meeste Ugg Boots reinigen door de boot ondersteboven te houden en alle vuil uit de wol te kammen met een breedbenige kam. Door de boot ondersteboven te houden, zorg je ervoor dat eventueel vuil uit de koffer komt en er niet in valt.        
 2.  
  Verwijder geuren  
   
 1.             1      Verwijder geuren met huishoudensoda. In de Ugg Boots, vooral bij de goedkopere imitaties, kan zweet een onaangename geur veroorzaken. Je kunt deze geur verwijderen door een theelepel gehydrogeneerd natriumbicarbonaat (ook wel baking soda, baking soda of Bullrich salt) aan de laarzen toe te voegen. Houd de kofferopening met één hand vast en schud de laars om de huishoudelijke frisdrank te verspreiden. 
    
  • Laat de frisdrank van het huis een nacht in de laarzen staan ​​en schud deze de volgende dag de eerste keer om overtollig frisdrank te verwijderen.
  •  
  • Als je wilt, kun je een of twee druppels etherische olie van je keuze onder de frisdrank van het huis mengen om de laarzen een aangename geur te geven.  
  •  
         
 2.  
            

  Deel 3      Doseringen en don'ts voor het reinigen van  ,

    
   
 1.             1      Kasten met je Uggs. Zo voorkomt u dat u het te vaak moet opruimen. Alle plaatsen waar ze nat kunnen worden (zoals plassen en beekjes) moeten worden vermeden. Draag, indien mogelijk, uw Uggs niet bij gelegenheden waar ze kunnen krabben (bijvoorbeeld tijdens het wandelen), omdat het leer zacht is en daardoor gemakkelijk tot krassen kan komen, wat helaas permanent is.       
 2.  
 3.             2      Maak de laarzen met de hand schoon. Houd er rekening mee dat de fabrikant weigert om Uggs in de wasmachine of droger te plaatsen of ze zelfs droog te reinigen, omdat deze procedures te grof zijn. Bovendien bestaat het risico bij mechanische processen dat de laarzen te veel worden uitgerekt en dus worden beschadigd. Ugg-laarzen mogen alleen met de hand worden gereinigd met behulp van de hierboven genoemde natte reinigingsmethode. (Zoals uitgelegd in de wasmachine-methode, kan het echter voorkomen dat u besluit om een ​​ouder paar Uggs op deze manier te reinigen, ga dan naar de voorgestelde methode en pas het op eigen risico toe.)       
 4.  
 5.             3      Investeer in een verzorgingsset. Als u uw ugg-laarzen wilt opruimen en verzorgen zodat ze er zo lang mogelijk zo goed als nieuw uitzien, dan is het een goed idee om te investeren in de UGG® Care Kit die door de fabrikant wordt aangeboden , Het bevat alles wat je nodig hebt om je Uggs te verzorgen, inclusief een schapenvachtreiniger, een waterdichtmakende spray, een schoendeco, een borstel en een lederen gum. Als alternatief kunt u ook suède schoenenverzorgingsproducten gebruiken die u in elke goedgevulde schoenenwinkel kunt krijgen.       
 6.  
 7.             4      Controleer op kleurechtheid. Neem een ​​vochtige witte doek en wrijf hem op een onopvallende plaats over uw boot. Als de verf gemakkelijk wegsmelt, moet u zich ervan bewust zijn dat het hele gekleurde gebied andere gebieden van de schoen kan verkleuren en de kleur waarschijnlijk na verloop van tijd zal vervagen.       
 8.  
 9.             5      Droog uw laarzen nooit op een directe warmtebron. Ugg-laarzen kunnen worden gedroogd op een bootframe dat ondersteboven op kamertemperatuur (en uit de buurt van directe warmtebronnen) hangt. Zet je ollg-laarzen niet op om te drogen, maar naast een open haard, kachel of radiator en ook niet op een zonnige plek bij het raam. Als u geen opstartrek hebt, vult u het met papieren handdoeken, een opgerolde handdoek of een krant om ze in vorm te houden. Laat ze minimaal 24 uur drogen.       
 10.  
             

Tips .

                  

Waarschuwingen .

                  

Wat u nodig heeft .

             
Persoonlijke populair:
Boxvlechten vlechtwerk.

Reinig oren.

Jeans inleveren.

Schakel van donkerbruin naar blond.

Raak een monobrake kwijt.

Pen eyeliners toepassen.

Matte lippenstift.

Weg met mee eters met een ei.

Het haar van nature hergroeien.

Natuurlijk ontdoen van puistjes met behulp van de zeezout methode.

Maak een eenvoudige knot.

Maak een avocadomasker.

Make up op kleine ogen.

Jurk in vintage stijl.

Zie eruit als een meisje.

Maak krullen met stroken stof.

Verfijnde ontwerpen op vingernagels.

Goed gekleed als een man.

Breng vloeibare make up aan.

Mannen, dus je kunt iets aan haaruitval doen.

Haarspray maken.