Home \ index

Alles wat u moet weten over Gorilla Glass 2.

Veel huidige smartphones en tablets adverteren met een gorilla-glas 2. Welk voordeel biedt dit veiligheidsglas u?

Gorilla veiligheidsglas is standaard in vele technische apparaten.

 

Gorilla Glass is een speciaal veiligheidsglas van de Amerikaanse fabrikant "Corning". Als synoniem in beschrijvingen van displays in dit geval kunt u ook de naam "Corning-glas" of "Corning-gorillaglas" tegenkomen.

 

Het Corning-glas van de eerste generatie heeft een gestage verbetering ondergaan, met Corning die begin 2012 het Gorilla Glass 2 introduceerde. Dit wordt vaak gebruikt in de schermen van de nieuwste smartphones en tablets. Bekende fabrikanten zoals Samsung of Motorola zijn net zo vertegenwoordigd als apparaten van Apple.

   

Daarnaast zijn beschermende films gemaakt van onbreekbaar glas beschikbaar voor veel populaire mobiele telefoons. Dit is de beste manier om een ​​smartphone te beschermen die zelf geen Gorilla Glass-scherm heeft. Voor hoogwaardige merkapparaten is het glas echter al standaard bij het beschermen van het display - en niet alleen op het gebied van smartphones zoals de iPhone. In de multimediasector wordt het veiligheidsglas gebruikt voor het aanraakscherm van MP3-spelers of de grote schermen van Lenovo, Dell & amp; Co.

 

Gorilla Glass 2 maakt indruk met zijn hoge weerstand.

 

Corningglas is gemaakt van alkalimetaalsilicaat. Dit mengsel maakt indruk met een onvergelijkbaar sterke, chemische hardheid en weerstand. Evenzo heeft het flexibiliteit. Deze specifieke samenstelling is de reden waarom het veiligheidsglas bijna onverwoestbaar is. Het is minder bros en is veel moeilijker te breken dan normaal glas. Dankzij deze hoge slagvastheid is hij extreem robuust. In de regel breekt het niet, zelfs als je mobiele telefoon valt op harde tegelvloeren of er een zwaar voorwerp op valt.

 

Je kent de beschrijvende tests beslist: testpersonen staan ​​met hun hele gewicht op het display of slaan er met een hamer op. Gorillaglas kan hier niet van onder de indruk zijn, dankzij de extreme hardheid. Dit brengt ook een zeer hoge krasbestendigheid met zich mee. Zelfs de sleutelhanger die u met uw smartphone in uw zak draagt, kan het apparaat niet beschadigen.

     

Als uw smartphone zo onhandig op de vloer valt dat het glas breekt, bent u nog steeds aan het veilige: het is glas met extreme weerstand tegen breuk. Dit betekent dat het gorilla-aanraakscherm niet uiteenvalt in duizenden gevaarlijke splinters zoals gewoon glas. In plaats daarvan worden alleen de fijnste haarscheurtjes gevormd.

 

Door de nieuwe samenstelling van het glas buigt het in tegenstelling tot de eerste versie. Dat maakt het perfect voor touchscreens met een lichte kromming. Deze kromming geeft een beter zicht op het scherm en een betere beeldscherpte. De Samsung Nexus en de Nexus S moesten bijvoorbeeld afzien van het Gorilla-glas van de eerste generatie omdat het niet compatibel was met de gebogen curve-weergaven van het apparaat. Dankzij de geavanceerde tweede generatie, bijvoorbeeld, is de Nexus 4 uitgerust met gebogen veiligheidsglas.

 

De dunne wanddikte van het glas heeft veel voordelen.

 

Een van de andere grote voordelen van de tweede generatie ligt in de ongelooflijk dunne wanddikte. Het is 30 procent dunner dan zijn voorganger. Het glas van de eerste generatie was ongeveer 0,4 tot 2,0 millimeter dik afhankelijk van de toepassing. Als dit je dun lijkt, zul je versteld staan ​​van het Gorilla Glass 2. Schermen voor smartphones en beschermende films voor displays zijn verkrijgbaar in fantastische wanddikten van 0,33 millimeter.

 

Aan de ene kant maakt dat iets visueel correct. Aan de andere kant zorgt het ultradunne glas ervoor dat uw invoer op het aanraakscherm beter door het apparaat wordt herkend dan het geval was met het soms lastige Gorilla-glas van de eerste generatie.

 

Bovendien is het glas van de tweede generatie doorschijnender dan zijn voorganger doorschijnend. Dit zorgt voor een helderder display dat u zelfs bij veel zonlicht comfortabel kunt lezen.

 

Samenvattend: als u niet kunt kiezen tussen twee overigens zeer vergelijkbare smartphones, kan kiezen tussen veiligheidsglas van de eerste of tweede generatie beslist een koopbeslissing zijn. In tegenstelling tot zijn voorganger kan de verbetering punten opleveren en uw nieuwe apparaat een bijzonder lange levensduur geven.

Index populair:
Verander het slot op de Vespa zo werkt het.

Gebruik een bewegingssensor voor licht in de badkamer in plaats van een lichtschakelaar let hier op.

Een garage bouwen zo meet u het correct.

Hoe een muur op de juiste manier schilderen Dingen om in gedachten te houden.

Wanneer heb je een bouwvergunning nodig Notities.

Uw mobiele telefoon instellen zo werkt het.

Bindende bestelling bij aankoop van een auto let op.

Handmatig afstemmen met Audacity.

Brandstofgeld hoe het verbruik en de kosten te berekenen.

EHL straatstenen informatief.

FYVE internet werkt niet wat te doen.

Activeringscode voor WhatsApp werkt niet wat te doen.

Dance to Housemusic.

Bandenspanning op de truck let dus op een vlak profiel.

Wat zijn vensteroverzichten.

Fiets: vervang naafversnelling zo werkt het.

Afwerkbalkosten per m² zo bereken je de renovatie van de kelder.

Hoe herkent u all season banden.

Wago 224 112 zo gebruik je de lichtterminals.

Zoek bescherming tegen onweer.

Trek aan gerbera.